Projektové novinky DEEPWATER-CE – záverečná konferencia projektu

12.4.2022

Záverečná konferencia projektu DEEPWATER-CE sa konala 31. marca 2022 a organizoval ju online vedúci partner projektu, maďarský dozorný úrad pre regulačné záležitosti.

Na stretnutí bol zastúpený každý projektový partner a pridružený partner. Uskutočnili sa prezentácie o úspechoch, výsledkoch/výstupoch projektu DEEPWATER-CE a jeho užitočnosti pre širokú verejnosť a osoby s rozhodovacou právomocou.

Slovensko v projekte zastupoval Výskumný ústav vodného hospodárstva, ktorý získal na svoje aktivity rozpočet 194 643,67€ ERDF a asociovaný partner Žilinska univerzita v Žiline.

Sedem partnerov DEEPWATER-CE spolupracovalo na vybudovaní spoločnej stratégie manažmentu vodných zdrojov, vrátane zadržiavania prebytočnej vody z období silných dažďov, ktorú možno použiť na doplnenie podzemnej vody.

V rámci projektu DEEPWATER-CE sa uskutočnili pilotné štúdie v štyroch krajinách (Poľsko, Maďarsko, Slovensko, Chorvátsko) s cieľom preskúmať dostupné riešenia na dobíjanie riadenej vodonosnej vrstvy s cieľom vyvinúť najlepšie metódy a usmernenia pre strednú Európu a zvyšok sveta.