Programy nadnárodnej spolupráce súčasťou podujatia Clusters Meet Regions v Košiciach

23.3.2023

Programy nadnárodnej spolupráce - Interreg Stredná Európa a Interreg Program dunajského regiónu budú súčasťou podujatia "Clusters meet Regions" a prvej Národnéj klastrovej konferencie v Košiciach v dňoch 29.3.2023 - 30.3.2023.

European Cluster Collaboration Platform (ECCP) v mene Európskej komisie a v partnerstve so Slovenská inovačná a energetická agentúra, Úniou klastrov Slovenska, Ukrajinskou alianciou klastrov a Enterprise Europe Network organizujú workshop „Clusters meet Regions“. Súčasťou programu je aj prvá národná klastrová konferencia.

Národná konferencia klastrov ponúkne návrhy riešení na podporu klastrov, možnosti participácie klastrových organizácií a ich spoluprácu vo výzvach a podporných nástrojoch zameraných na projekty aplikovaného výskumu, inovácií, energetiky, využívania obnoviteľných zdrojov, a i.

Na podujatí sa stretne viac ako 200 zástupcov klastrov a spoločností z EÚ a Ukrajiny, ako aj národné a regionálne orgány verejnej moci a organizácie na podporu podnikania zo Slovenska a iných regiónov EÚ, výskumníci, členovia občianskej spoločnosti, finanční sprostredkovatelia, inovačné agentúry, priemyselné združenia, investorov a iných súvisiacich aktérov.

Viac informácií nájdete na: